Studioruimte Vruchtvlees


Studio Intussen is door Vruchtvlees gevraagd een aankleding te ontwerpen voor hun werkruimte in de breedste zin van het woord.

Gebruik makend van de bestaande meubels heb ik een ontwerp gemaakt waarbij de identiteit en wereld van Studio Vruchtvlees vertaald wordt.

Het driekoppige team van Studio Vruchtvlees gebruikt hun werkplek als een creatief speelveld waar met veel plezier en energie gewerkt wordt aan grafische hoogstandjes. Hieruit is het het concept ontstaan voor een speels doch professioneel interieurontwerp:

Vereniging Vruchtvlees, waarbij er ruimte is voor een tribune, een trofeeënkast en de speelruimte waar het allemaal gebeurd. Dit concept is verbeeld door middel van beeldende aspecten van een sportveld zoals gekleurde lijnen op de vloer die de verschillende zones en functies markeren.

Een tribune biedt een ander perspectief op de ruimte en mogelijkheid om stategieeen te bespreken. Op verlichte presentatieborden kunnen deze strategieen aan de klant worden gepresenteerd.

Midden in de ruimte is een driehoekige spiegel geplaatst. Deze spiegel breekt de ruimte op en geeft een ander perspectief op de alledaagse werkelijkheid van Studio Vruchtvlees. Ook reflecteert deze de lijnen en andere interieurelementen zodat de ruimte dynamisch beleefd wordt.

Dit alles is aangekleed met planten en verticaal hangende tl-lampen zodat het een prettige ruimte is waarin gespeeld en keihard gewerkt mag worden.

 

Studio Intussen created an interior design for the very talented graphic designers of Vruchtvlees.

Re-using the existing furniture, I made a design in which the identity of Studio Vruchtvlees is translated. They design creative, playful, yet minimal and professional identities, websites, publications and so on.

Studio Intussen translated this into a minimal and playful design in which is referred to sportive elements, such as a grandstand displaying their publications, a trophy cabinet for their best work so far and the playing field where it all happens. This last one is marked by coloured lines on the floor.

In the middle of the room a triangular mirror was placed, hiding a column, and creating a spacious and distorted perception.

Complimented by plants and the vertical hanging tl-lighting, a working area is created in which the motto ‘work hard, play hard’ applies.

 

Photography: Michael Danker

Production: Daan Baecke

1387899141186306_9a00fce47b0379734826655abcb4_1920x1200 _MG_5046HR_MG_5055HR_MG_5057HR_MG_5073HR_MG_5116HR
.